Blog

Cveće na slavskom stolu: Tradicionalne nijanse porodičnog okupljanja
Cveće na slavskom stolu: Tradicionalne nijanse porodičnog okupljanja

U srpskoj tradiciji, cveće ima posebno mesto tokom slava. Svaki cvet ima svoju priču, boju i miris koji doprinosi atmosferi. Umesto da bude samo ukras, cveće postaje govor tišine, prenosilac emocija i veza sa prirodom.

Zumbul
Zumbul

 Unesite proleće u svoj vrt ili čak u svoj dom.

Prepoznatljivim mirisom i raskošnim bojama zumbul će biti jedan od najlepših ukrasa vašeg toma

Lale
Lale

LALE

 

U prirodi nalazimo lale u mnogim bojama, veličinama i oblicima.

Nazvani su simbolom emocija i ženstvenosti.

Lukovice lala zasađene u jesen cvetaju rano u proleće i tako, zahvaljujući svom živopisnom izgledu čine vrt lepim pre nego što višegodišnje cvetovi procvetaju.

Pored toga uz pravilnu negu njime možemo da ukrasimo i svoj dom u obliku rezanog cveća.

Boje i simbol lala:

  • Crne lale: zbog retkosti pokazuje da nam je osoba kojoj ih darujemo dragocenija od bilo čega drugog
  • Ružičaste lale: Verujte mi, priznanje i glasnik ljubavi
  • Žute lale: vaš osmeh je poput sunčeve svetlosti, nosilac ljubomore
  • Šarolike lale: divne oči
  • Crvene lale: Verujte mi, priznanje i glasnik ljubavi

Uz odgovarajuću kombinaciju boja, mogu se kombinovati sa drugim cvetovima, i tako nastali buket može se koristiti za razne svečane prilike, kao što su: rođendani,dan žena, matura, venčani buket,itd.

 

U našoj cvećari možete kupiti lale domaće proizvodnje, negovane isključivo samo sa vodom.

 

Svako ima svoj cvet po mesecu rođenja – otkrijte koji je vaš!
Svako ima svoj cvet po mesecu rođenja – otkrijte koji je vaš!

Rođendani su savršeni za poklanjanje cveća, ali da li ste znali da svaki mesec u godini ima svoj cvet i posebno značenje? Kada šaljete cveće za rođendan, odabirom posebnog cveta po mesecu rođenja možete pokazati da vam je zaista stalo!

Kako da ruže traju duže?
Kako da ruže traju duže?

Ruže u vazi traju obično do nedelju dana, ukoliko su na hladnom mestu. Ali ako su ruže posebno drag poklon, možete ih sačuvati i duže od nedelju dana, uz nekoliko praktičnih saveta. Vek trajanja ruža zavisi od toga, koliko su dugo bile bez vode, koje su sorte i koliko su zdrave.

Idealni buketi za rođendan vaše devojke ili supruge
Idealni buketi za rođendan vaše devojke ili supruge

Tražite savršen poklon za rođendan svoje lepše polovine? Ukoliko nemate konkretnu ideju, teško je krenuti. Naravno, možete da potrošite malo bogatstvo na nakit ili možete otići do obližnjeg šoping centra i čekati inspiraciju...
Srećom, postoji i puno lakši način da obradujete vašu dragu na njen poseban dan. Iznenadite je buketom njenog omiljenog cveća! Ako uložite trud u odabir savršenog cveća, sigurno ćete je impresionirati.

Kako odabrati odgovarajuće cveće za prvu godišnjicu?
Kako odabrati odgovarajuće cveće za prvu godišnjicu?

Slavite svoju prvu godišnjicu veze ili braka? Čestitamo! Prva godina je uvek puna sreće, romantike i momenata za pamćenje, ali i izazova.

U prvoj godini puno naučite jedno o drugom, prilagođavate se navikama svog partnera i postavljate temelje dugog i srećnog zajedničkog života. Prva godišnjica se zato proslavlja sa stilom! I da, vaša lepša polovina očekuje (i) cveće za prvu godišnjicu!

Značenje, simbolizam i istorijat crvenih ruža
Značenje, simbolizam i istorijat crvenih ruža

Crvena ruža je već generacijama univerzalan i nezamenjiv znak iskrene ljubavi. Buket ili čak jedan cvet crvene ruže za rođendan, sastanak ili Dan zaljubljenih je odličan način da se kaže “volim te”, kada reči jednostavno nisu dovoljne.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.