O nama

Firma “Kokovai Lilies” je počela sa radom 2001. godine. Naše poljoprivredno gazdinstvo se u početku bavilo samo uzgajanjem cveća vrhunskog kvaliteta. Pored najzastupljenijih ljiljana, uzgajali smo i hrizanteme i lyzianthuse.

Svaki početak je težak – tako smo i mi počeli sa svega 1000 ljiljana i 1200 buketa hrizantema godišnje. Uzgoj cveća smo vršili u malim, mobilnim folija-šatorima, isključivo od proleća do jeseni. Lukovice ljiljana smo nabavljali iz Holandije, preko mađarskih dobavljača. Najveći izazov je predstavljalo upoznavanje različitih vrsta ljiljana i njihovih potreba, kao i upoznavanje tržišta, želja i zahteva kupaca.

Naša mala firma je ubrzo izrasla u ozbiljan poslovni poduhvat. Izgradili smo provetravane, grejne plastenike i pronašli novog dobavljača iz Holandije, kompaniju De Jong Lelies od koje uvozimo lukovice od 2006. godine. Danas imamo 45 vrsta ljiljana, od kojih je najzastupljeniji LA Hibrid, ali uzgajamo i sorte poput Orientalisa i Longifloruma. Iz naše bašte izlazi 750000 ljiljana godišnje. Cveće sadimo na površini od dva hektara – jedan hektar grejemo, sa njega dobijamo godišnje pola miliona ljiljana i 150.000 lala.

Svoje ciljno tržište za visokokvalitetno cveće smo pronašli u Beogradu. U početku smo dva puta nedeljno isporučivali cveće na veliko na cvetnu pijacu, nakon čega smo počeli i sa snabdevanjem cvećara. Svoje tržište smo ubrzo proširili i na Novi Sad i teritoriju Vojvodine. Trenutno cvećem snabdevamo 500 cvećara.

Svoju prvu cvećaru smo otvorili 2011. godine u Beogradu, a sad vam sa ponosom predstavljamo i svoju veb prodavnicu!

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.